Momenteel bieden wij enkel online en telefonische coachingsessies aan omwille van de covid-19 situatie.

Wanneer wij klanten terug persoonlijk mogen ontvangen, kan u op afspraak langskomen bij La lavande                        voor een coachingsessie of relaxatie moment.

Coaching en begeleiding hoogsensitieve volwassenen en kinderen

Vaak wordt de vraag gesteld wat het betekend als je hoogsensitief bent, kort gezegd betekend het dat een hoogsensitief iemand prikkels uit zijn omgeving heel sterk waarneemt. Hij/zij ervaart de wereld om zich heen op een andere, veel intensere manier dan iemand die niet hoogsensitief is. Geluiden, geuren en gesprekken komen veel feller binnen. Vaak zoekt een hoogsensitief persoon ook naar een dieperliggend verband of betekenis, ze kijken nooit op een gewone manier naar dingen, dit op zich is vaak heel vermoeiend voor henzelf. Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en denken meer na over de diepe zin van het leven. Ze doen hun werk gewetensvol en zijn doorgaans harde werkers. Ze hebben oog voor details, zijn creatief en fantasierijk, voelen anderen goed aan… Met hoogsensitiviteit wordt je geboren, het is een eigenschap die jou uniek maakt. Het is een positieve eigenschap ook al wordt ze vaak als negatief ervaren.    

Een coach kan jou wel helpen om juist te leren omgaan met "overprikkeling" en "overdosis empathie", dit zijn beide valkuilen waarmee een hoogsensitief persoon geconfronteerd kan worden. Op ieder moment van de dag doen we indrukken op en worden we blootgesteld aan allerlei prikkels. Bij een hoogsensitief persoon komen er veel meer prikkels binnen, om deze allemaal te kunnen verwerken wil een hoogsensitief persoon geregeld graag even op zichzelf zijn. Dit is dan net heel belangrijk om te doen zodat er niet nog meer overprikkeling ontstaat met een geïrriteerd en overstuur gevoel als gevolg. 

Daarnaast wordt een hoogsensitief persoon heel sterk beïnvloed door emoties van mensen uit zijn/haar omgeving. Een hoogsensitief persoon is vaak te sterk gericht op de ander en kan moeilijk eigen grenzen stellen. Dit kan zoveel energie vragen waardoor er ook prikkelbaarheid en vermoeidheid ontstaat.

 

Bij La lavande coachen we volwassenen en kinderen die hoogsensitief zijn. Indien je graag wil langskomen enkel voor een kennismakingsgesprek in verband met hoogsensitiviteit dan kan dit zeker en vast.

 

Mogelijk op afspraak

* Begeleiding volwassene  1u

* Begeleiding kind - 18j    1u

* Begeleiding gecombineerd met anti-stress massage   1u30

Relaxatie behandelingen

Bij La lavande willen we graag een rustpunt voor jou betekenen, dit kunnen we jou geven door middel van een "relaxatiemoment" en enkele deugddoende"massages"

* Relaxatiemoment: gesprek + ontspannen d.m.v. rustige ademhaling en oefeningen die evenwicht en innerlijke rust brengen + drankje naar keuze     1u

* Anti-stress massage volledig lichaam   1u

* Anti-stress massage hoofd, gelaat, hals, nek, schouders, armen & handen    30min 

* Anti-stress massage rug, schouders, nek, hoofd    30min 

* Anti-stress massage met edelstenen van rug, schouders, nek, hoofd     30min 

* Holistische massage (hierbij wordt intuïtief gemasseerd) + ontvangstgesprekje    1u30  

* Reiki en chakra massage volledig lichaam    1u 

Wat is Reiki?

 Reiki betekend "universele levensenergie", deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.

Het is deze energie die we kunnen ontvangen tijdens een reiki sessie. Reiki wordt gegeven door middel van handoplegging en

het is een uiterst zachte methode die innerlijke rust brengt, hierdoor kunnen lichaam en geest makkelijker in evenwicht komen

met elkaar.